Τι προκαλεί τους ερεθισμούς του βρεφικού δέρματος από πάνα;

Η πιο κοινή αιτία ερεθισμών του βρεφικού δέρματος από πάνα είναι όταν το δέρμα του μωρού σας συγκαίγεται λόγω της επαφής με τις χημικές ουσίες που περιέχουν τα ούρα ή τα κόπρανα.

Οι ερεθισμοί του βρεφικού δέρματος από πάνα εμφανίζονται συνήθως όταν δεν αλλάζετε την πάνα αρκετά συχνά ή εάν το μωρό σας έχει διάρροια. Ωστόσο, εάν το μωρό σας έχει ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να συμβεί ακόμη και όταν η περιοχή της πάνας καθαρίζεται συχνά.

Μερικές φορές η τριβή που προκαλείται στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας στην περιοχή της πάνας ή τα απορρυπαντικά που δεν έχουν ξεπλυθεί επιμελώς από τις πάνες πολλαπλών χρήσεων, μπορεί επίσης να προκαλέσουν ερεθισμούς του βρεφικού δέρματος από πάνα.

 

Πότε είναι πιθανότερη η εμφάνιση ερεθισμών του βρεφικού δέρματος από πάνα;

Ερεθισμοί του βρεφικού δέρματος από πάνα μπορεί να εμφανιστούν στο μωρό σας ανά πάσα στιγμή και οι λόγοι μπορεί να είναι απροσδιόριστοι. Συνήθως παρουσιάζονται επειδή ορισμένα μωρά έχουν εκ φύσεως πιο ευαίσθητο δέρμα και μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στους ερεθισμούς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, τα μωρά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στους δερματικούς ερεθισμούς από πάνα, όπως:

   

  Κατά τη διάρκεια της οδοντοφυΐας
  Κατά την αλλαγή από τον μητρικό θηλασμό στο μπιμπερό
  Μετά από χρήση αντιβιοτικών (Τα οποία μπορεί να διαταράξουν το πεπτικό σύστημα του μωρού προκαλώντας διάρροια)
  Όταν το μωρό σας αισθάνεται αδιαθεσία (Αν το μωρό σας έχει κρυολογήσει, τα κόπρανά του μπορεί να είναι μαλακά, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσει δερματικό ερεθισμό από πάνα)
  Όταν αρχίζει η λήψη στερεών τροφών
  Όταν αρχίζει να κοιμάται όλη τη νύχτα (Το οποίο σημαίνει ότι η πάνα του μπορεί να αλλάζεται λιγότερο συχνά)
  Κατανάλωση γάλακτος αγελάδας για πρώτη φορά