Kako mogu sprečiti pojavu pelenskog osipa?

Postoji dosta toga što možete da učinite kako biste sprečili pojavu pelenskog osipa! Da biste saznali više, posetite našu stranicu: Centar za pelenski osip.Da li postoje neki proizvodi koje bi trebalo da izbegavam ukoliko istovremeno koristim Sudocrem za tretman pelenskog osipa?

Nisu poznate interakcije sa drugim proizvodima.Kako mogu proceniti da li moja beba ima pelenski osip?

Pelenski osip obično počinje blagim crvenilom na bebinoj guzi i gornjem predelu butina Vaše bebe. Koža može biti vruća na dodir i Vaša beba može osećati blagu bol i neprijatnost. Pročitajte više o simptomima pelenskog osipa na našoj stranici: Centar za pelenski osip.Koliko je kreme Sudocrem potrebno da nanesem?

Manje je u ovom slučaju više, jer i mala količina Sudocrem-a daje odlične rezultate! Samo nanesite malu količinu u tankom sloju i utrljajte je sporim, kružnim pokretima dok se Sudocrem ne upije ostavljajući proziran film na koži. Ukoliko nakon toga područje nanošenja ostane belo, sledeći put nanesite manju količinu.Čuo/la sam da kreme za tretman pelenskog osipa mogu da smanje sposobnost upijanja pelena, čineći ih tako manje efikasnim – da li se to dešava sa Sudocremom?

Ukoliko se Sudocrem nanosi pravilno (mala količina, tanko naneta), ne postoje dokazi da Sudocrem utiče na pelenu u pogledu njene mogućnosti upijanja mokraće.Šta je pelenski osip?

Pelenski osip je iritacija kože u bilo kom delu koji je obično pokriven pelenom i mada može biti pomalo bolna za Vašu bebu, dobra vest je da to obično nije težak zdravstveni problem.
Bebe su podložnije ovom osipu tokom izbijanja zubića, prilikom prelaska sa dojenja na ishranu adaptiranim mlekom ili pri prelasku na čvrstu hranu. Da saznate više o tome šta uzrokuje pelenski osip, posetite našu stranicu: Centar za pelenski osip.Šta je Sudocrem?

Sudocrem je jednostavan i efikasan saveznik svih majki više od 85 godina. Vodeći smo proizvođač kreme za umirenje upaljene kože i tretman pelenskog osipa. Proizvode Sudocrem upotrebljavaju milioni zdravstvenih radnika, majki i očeva širom sveta.
Sudocrem sadrži emolijentni sastojak koji umiruje oštećenu ili upaljenu kožu.
Pomaže tako što ublažava bol i iritaciju.
Vodootporna baza stvara zaštitnu barijeru koja sprečava kontakt nadražujućih materija (mokraća i stolica) sa kožom.Šta mogu da uradim da izlečim pelenski osip?

Ukoliko Vaša beba dobije pelenski osip, morate ublažiti upalu i i pobrinuti se da se koža zaceli što je pre moguće. Klinički je dokazano da Sudocrem pomaže u tome. Takođe štiti kožu od daljih uticaja nadražajnih materija ili infekcije. Da saznate više o lečenju pelenskog osipa, posetite našu stranicu: Centar za pelenski osip.Ko proizvodi Sudocrem?

Sudocrem proizvodi kompanija Forest Tosara Ltd. U Irskoj.Koji su sastojci Sudocrema?

Voda, tečni parafin, cink-oksid, parafin, lanolin, ozokerit, sorbitan seskvioleat, benzil benzoat, sintetički pčelinji vosak, benzil alkohol, propilen glikol, benzil cinamat, parfem, linalil acetat, BHA, limunska kiselina, BHT.